Апелативният съд в София определи мярка за неотклонение домашен арест“ за служителя

...
Апелативният съд в София определи мярка за неотклонение домашен арест“ за служителя
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Иван Иванов - син, задържан за корупция

Апелативният съд в София определи мярка за неотклонение „ домакински арест “ за служителя от спортното министерство Иван Иванов – наследник на старши треньора на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов.

В чиновника са открити 62 хиляди лв.

Двамата бяха арестувани преди две седмици за рушвет , пожелан за да се провиснал 1 200 000 лв. за европейско състезание и с цел да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация по спорта, сочи прокуратурата.

Софийският градски съд остави в ареста служителят Иван Иванов - наследник, само че пусна под гаранция татко му. Иванов – наследник апелира мярката „ задържане под стража “, която му бе наложена по обвиняване за взимане на рушвет за осъществяване на закононарушение по работа.

Решението на съда може да се апелира

Апелативните магистрати показаха, че в обвиняването на Иванов – наследник има пропуски, не излиза наяве какво е трябвало да направи той против взетия рушвет, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши служители, един от които зам.-министър на спорта.

Предстои изясняване на случая и прецизиране на обвиняването, само че това не смъква отговорността от Иванов-син. Безспорна е високата социална заплаха на действието му, защото той е държавен чиновник, уточни съдът.

Треньорът на щангистите излезе на независимост под гаранция

По тази причина магистратите постановиха втората по тежест мярка за неотклонение – „ домакински арест “ без право да напуща адреса си без позволение на органите на досъдебното произвеждане.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР